Melmelades i almívars naturals i artesans

Gaudeix del gust natural de la nostra fruita

Blog

Posts destacats

KITCHEN 5: ENAMORAMENT ACOMPANYAT DE BACALLÀ AMB REDUCCIÓ MELMELADA LES FILOS I CAVA….

Ja ho tinc, prepararé algun plat senzill, bo i lleuger i sobretot que sigui susceptible d’elogis, es clar, això si ho endevino.

No sé si “ell” és més de carn o peix, si és un “gourmetis” o bé més aviat un “mcdonalitis”. El que tinc clar que jo soc dels primers, i per tant ni li ho preguntaré, faré el que m’agrada a mi. A més a més, m’ha dit que el sorprengui…amb una de les meves receptes del blog.

El que he pensat encara no ho he publicat però fa temps que ho tinc al cap. He tingut sort, a la botiga on la mare hi compra el bacallà, olives i conserves tenien un parell de talls de bacallà ja dessalats i a la fruiteria l’acompanyament ideal uns xampinyons que laminaré, carbassons que tallaré a tires i unes cebes que poxaré.

Ah i sobretot, com que no he mirat que hi tenen a la bodega els pares, per si de cas, m’he calçat un bon vi blanc del Penedès, ni molt afruitat ni molt sec, el que sempre et fa quedar bé. Parlo, d’un bon xarel·lo, de bodega familiar, d’aquelles que fan les coses amb carinyo, artesanalitat i tradició com les melmelades artesanes Les Filos que animaran el bacallà amb una reducció de melmelada SUMMER (préssec de vinya) i un Cava del Penedès. Ai, joiós meu Penedès com t’estimo, et duc al cor des de que vaig néixer. La meva família en ve de tradició vitivinícola i
tot i que ara no és part del “modus vivendi” de cap dels meus pares, encara hi conservem una masia on hi anem a fer trobades tota la familiada. Se n’organitza cada una, sobretot a nivell culinari, som família de bon paladar i sobretot de bona gana!!!

Bé, ja tinc la compra, l’endreço, em poso còmode i al obrir la nevera veig una ampolla de cava que serà la que obriré per fer la reducció de melmelada artesana Les Filos i me’n serveixo una copa mentre preparo tot: paro taula, faig la salsa que acompanyarà el bacallà, preparo les verdures al seu punt, poso el bacallà fora de la nevera, poso a punt un aperitiu amb torradetes, formatge, foie i melmelades artesanes Les Filos…i vaig ràpid a la dutxa, em vesteixo, em remiro i miro, avui és especial, vull impressionar, sense que es noti però és que no sé fer-ho d’una altre manera, no suporto veure algú d’excepcionat a taula.

Ostres se m’han fet les 9:45, tot a punt, estic nerviosa, respiro fons, em distrec amb la primera revista que trobo, fullejo, no sé ni que hi diu però em relaxa i em quedo clavada amb un article sobre: “Què volen ells i què volen elles”, em distreu no sé ni per què ho llegeixo però m’interessa, veig estigmes, no em sento identificada, penso doncs que tots no deuen ser com diu aquí. Intento imaginar-me’l a ell, les situacions que em viscut, les converses interminables acabant amb mirades però res més, el desig que sento cap a ell, com m’agraden els seus ulls, les seves mans, els braços, la dolçor que penso un dia em pot mostrar, no la trobo però m’esforço, encara no hem tingut res semblant a una cita, sempre casualitats, converses, insinuacions, indirectes. I avui, quedem sols i a casa meva…DING, DONG….

És ell, per l’intèrfon, surt la seva veu, s’identifica, esglai al cos, respiració profunda i dic: t’obro. Espero, puja, tots dos sabem que alguna cosa especial hi ha entre nosaltres però encara no n’hem parlat ni ho hem mostrat, potser por de perdre-ho tot? Inseguretat? Juventud?

El tinc davant, em ginya l’ull mentre diu: ostres Juliette que guapa que estàs i em fa dos petons, l’invito a entrar, serveixo una copa de cava i dic que segui mentre es treu l’abric, em mira, crec que m’he posat vermella, ho haurà notat?, ostres quina vergonya. Em giro mentre dic que vaig a buscar algo per picar. Seiem al voltant de la tauleta del sofà on hi tinc unes estovalles i hi poso unes torradetes amb formatge, foie i melmelades. En prova una i diu: ostres Juliette això és molt especial! Quan pronuncia el meu nom em mira amb els seus ulls verds, ufff, sento un pessigolleig intern, els símptomes de gana em desapareixen, m’esforço per menjar una mica, mentre ell m’elogia un quadre que tenim penjat al menjador, ho sap l’he pintat jo, veig que si segueix el meu blog. La setmana passada en vaig fer menció i el vaig publicar posant que era una obra meva. Quan acaba, li dic que m’acompanyi a la cuina on he d’acabar de preparar el bacallà per ja dur-lo a taula, em vol ajudar i insisteix en emplatar, em demana utensilis li allargo i en el moment ens rosem els dits, uff un altre cop, aquest amb més intensitat, el pessigolleig m’ha deixat parada, m’ha semblat un silenci llarg però és l’instant que amb la intensitat ha fet que s’allargués….

Tot preparat a punt de portar a taula, trec el vi l’obro, serveixo i comencem, m’he d’esforçar per què la veritat tinc un nus a l’estómac. Li encanta tot, diu que l’he sorprès, i tot són elogis, després parlem de la vida, actualitat, punts de vista, aquí ja em concentro ja que sempre tenim alguna divergència però fa emocionant els temes de conversa. Quan ja hem acabat suggereix ell seure al sofà i jo faig uns cafès acompanyats amb dels bombons amb melmelada artesana Les Filos que aquesta tarda he preparat. Sento la situació, al sofà junts, després de sopar, ja estem una mica més desinhibits, però jo no vull fer el pas, ja m’he esperat prou, no ho faré ara. Acabat de pensar això, sembla que llegeixi el meu pensament, s’acosta i em besa amb intensitat, em desfaig, no puc ni pensar, ni respirar ni parlar ni res només rendir-me…….

blog-les-filos-kitchen5


Contacte

info@lesfilosmarket.com

(+34) 609 14 97 79

Casa Olivella s/n
08739 Lavern (Subirats)
BARCELONA

Horari: dilluns - divendres
de 9.00 a 19.00 h

LA TEVA COMANDA A CASA

PREPARACIÓ
1-2 DIES LABORABLES

TRANSPORT
24-48h

ENTREGA PEDIDO
3-4 DIES LABORABLES